23 noiembrie 2013

Arhimandrit Paulin Lecca - Jurnal duhovnicesc

La editura Studion din Bacău a apărut o carte îngrijită de dr. Ioan Gându sub titlul următor: Arhimandrit Paulin Lecca, Jurnal duhovnicesc, ediţie îngrijită de dr. Ioan Gându, Bacău: Editura Studion, 2013, 440 p.
Părţi din jurnalul părintelui Paulin Lecca au mai apărut în revista Icoana din adânc din Bucureşti în urmă cu mai bine de 10 ani.
Lectura este uşoară, plăcută, accesibilă, cu toate că jurnalul nu este împărţit pe zile. 
Modul duhovnicesc de abordare a problemelor vieţii cotidiene pe care îl adoptă Părintele Paulin Lecca poate surprinde pe cei mai mulţi însă este cât se poate de firesc, uitând uneori că şi sfinţii sunt oameni[1].


[1] Un caz elocvent este cel al Sfântului Ioan de Kronstadt care poate fi observat în cartea sa intitulată Calea pocăinţei lăuntrice - Jurnal duhovnicesc needitat, apărut la editura Evanghelismos în anul 2011.






Părintele Paulin Lecca este cunoscut pentru romanul autobiografic intitulat De la moarte la viaţă apărut la Editura Paidea din Bucureşti în 1996.



Printre altele a mai scris Ce este moartea, carte apărută la editura Lumea credinţei din Bucureşti în 2009.   

  
În anul 2012 la Editura Sofia din Bucureşti a apărut ediţia a 2-a a cărţii Cum să citim Biblia în învăţătura Sfinţilor Părinţi.




Niciun comentariu: